U-COO 2013.09.14. 19:20

Búcsú

Döme, a koromfekete labrador távozott közülünk az "örök vadászmezőkre". Jó emlékeim vannak róla, mindig mögötte álltunk a sorban Marcipánnal, s figyeltük, ahogy csóválta farkát a kiképzés teljes ideje alatt. Döme igazi hiperaktív kutya volt. Imádta gazdáit, igazából mindenkit, konfliktusa soha se kutyával se emberrel nem volt. Döme vágyott a mozgásra, a még több mozgásra, egy alkalommal képzeljétek megszökött, s öreghegyi otthonából egészen az M7-es autópálya egyik étterméig loholt, onnan hívták az aggódó gazdikat -tudomásom szerint - hogy megvan a kutyájuk. Döme maga volt a megtestesült jókedv, nevetés, vidámság. Igazi egyéniség volt, akit nagyon nehezen lehetett fegyelemre szoktatni, de azért Knitlhoffer Lacinak hellyel közzel ez is sikerült.:-) Gazdája Rózsa, sokat küzdött vele, hűen követte a kutyatréner intelmeit, s  képezte kutyáját. Megrendített a hír, hogy Döme nem élte túl a műtétet. Nehéz elhinni, hogy ő nincs többé...Minden együttérzésem a gazdáké, Rózsáé és Réka lányáé, akik önzetlen, őszinte szeretettel viseltettek Döme iránt. Szerintem őt mindenki szerette, s nem csak a magam nevében beszélek ha azt mondom, hogy a Kutyaszerviz csapata együttérzését tolmácsolja a kedves gazdáknak, akik egy csodálatos kutyát veszítettek el. Részvétünk.

U-COOdö2.jpg

U-COO 2013.09.10. 21:03

Keddi kiképzés

A kellemes kora őszi időben tartottuk meg a bemuató utáni első kiképzést a Kutyszerviz pályáján, mely új akadályokkal is bővült. A legnagyobb sikert - babakocsi hiányában - ismét Bömbi aratta az őrzési gyakorlatával, igazából Pisti gazda igyekezett eljátszani a kisbaba szerepét, akit Bömbi őrizhet. A kutya tökéletesen tudta, mi a dolga, ha a "gonosz" közelített megvédte gazdáját és el is zavarta a környékéről is! Lássátok, s nevessetek!:-)

bömb.jpg

Meghívást kaptunk a szervezőktől, hogy a hagyományosan minden évben, szeptember elején megrendezett repülős bemutatón kutyás programmal színesítsük a palettát.

A repülős bemutatók, és a kísérőprogramok színes kavalkádja feldobta a csapat hangulatát, s jómagam is izgatottan vártam, hogy a mi bemutatónk is arat-e akkora sikert, mint egy helikopter fel- és leszállása:-) , bár bevallhatom a Grippenek láttán én is eltátottam a számat!

A szokásos bemutatós csapatunk kiegészült Zoltánnal és Dalmával a fiatal Dalmata kutyalánnyal, aki szó szerint repül a levegőben az akadályok fölött.

Zápor újabb futurisztikus mutatvánnyal rukkolt elő, és Bömbi kisasszony is csodálatosan balettozott végig a vékony léceken.

Remek vasárnap volt ez a többi között, és szerintem a bemutatónk alkalmas volt arra, hogy a közönség tagjainak leendő „hobbikutyásoknak” megmutassuk: mi mindenre lehet képes kedvencünk pár óra kiképzés után, legyen a kutyus kicsi, nagy, öreg, fiatal, keverék vagy fajtatiszta, menhelyi vagy tenyésztőtől vásárolt.

A bemutatócsoport több tagja egyszerű hétköznapi kutyásként kezdte, és azért keresett iskolát, mert a kutyája valamiért problémás volt: agresszív, félős, hiperaktív… stb., ám végül annyira beleszeretett mindegyikőnk a kutyázásba, hogy „ott ragadtunk” a kutyaszerviz pályáján, és mára már mi mutatjuk be a közönségnek, mit is lehet kihozni egy kezdetben félős, vagy épp kelekótya négylábú társunkból.

 

U-COO

 

IMG 8081IMG 8077

IMG 8089

 

 

 

 

 

 

Kora reggel több autóval együtt érkeztünk a börgöndi repülőtérre, miután sikerrel megtaláltuk a nekünk szánt pályát és elhelyeztük a járműveket, és fő támogatónk, a Cukidiszkont „büfékocsija” is a helyére parkolt, áldomást mondtunk az előttünk álló nap várható sikerei érdekében.

A „Cuki-sátor” felállításával volt némi késedelem logisztikai problémák miatt, ám Dénes és Dániel  a „D&D Corp.” megoldotta a helyzetet.

 

Sajnos a pályánk igencsak telített volt szúrós bogánccsal és egyéb tüskés gyomnövénnyel, ami gátolta kutyáinkat már egyáltalán a járásban is, az én cipőmet is több alkalommal átszúrta. Utczás „Kertész” István, a mi Pistink azonban hamarost gereblyét ragadott, és elkezdte a mentesítést. Szegény Bömbi kisasszonyra rájárt a rúd, egyfolytában belegabalyodtak a bundájába az ágas-bogas tüskés gyomok.

 

A „fellépésünket” megelőzően ebédre is hivatalosak voltunk a repülőgép hangárban felállított „tábori ebédlőben”, ahová a „Cuki-furgon” puttonyában utaztunk. Amikor Dénes-bátyánk ránk csukta a tolóajtót, hát meglepetésként ért minket az a teljes vaksötétség, ami bent honolt. Izgalmas volt, mert semmiféle tájékozódási pontot sem irányt nem tudtunk kikövetkeztetni, s a megérkezéskor bizony igyekeztünk minél hamarabb elhagyni az éjsötét „katlanmeleg” bádogdobozt (…szerintem többet egyikünk se fog oda hátra ülni…:-)

 

Beszámolómat azzal zárnám, hogy igen nagy megtiszteltetés érte a Kutyaszerviz Kutyaiskola bemutatós csapatát – s ebbe kutyáink is beleértendők – hiszen megismerkedhettünk Farkas Bertalannal, az első magyar űrhajóssal. A dandártábornok úrral közös fotót is készíthettünk.

 

U-COO

IMG 8058

süti beállítások módosítása