kutyaszerviz 2013.04.21. 19:37

Kedvencek

A mai kiképzésen végre bejutottunk a pályára! Rég nem látott csoporttársak is eljöttek, nagy volt az öröm kutyák és gazdik vidáman üdvözölték egymást. Anikó és pici Anikó is eljöttek a jó időben, a kisded vidáman kacarászott a sok kutyus láttán.

A kiképzés alatt egyikünk megjegyezte, hogy „Ezek nem csak kutyák, hanem Kedvencek”. Ezen elgondolkoztam kicsit, s végignézve rajtunk, bizony nagy igazságot mondott Zoli, hiszen szemmel látható és kézzel is fogható a szeretet, a kötődés kutyák és gazdik között. Mindegyikük igazi családtag. Roki és Marcipán például már a gazdája nevét is megtanulta, s ha kiképzőnk kimondja a gazda nevét, a kutya már indul is hozzá, mert tudja, hogy ő következik a sorban. Fantasztikus élőlények a kutyák, értünk élnek, kedvünket keresik, megértik szavunkat, sokszor gondolatainkat is, s mi csak reménykedhetünk abban, hogy vagyunk olyan jó emberek, amilyennek a kutyánk hisz minket…

U-COO

IMG 1435

IMG 1426

IMG 1383

IMG 1434

IMG 1448

IMG 1423

IMG 1447

IMG 1424

IMG 1404

Ma egy nagyon kedves csoporttársunknál voltam kutyasimogatáson. Tima 9 kis kölykét dögönyöztem egy egész álló órán keresztül. A kiskutyák nagyon kedvesek, aranyosak, kis sutácskák és játékosak voltak. Nevetőizomlázam lett a sok muris kölyök láttán. Tima nagyon jó anya, barátságosan viselkedett, nyugodtan vette tudomásul, hogy a „gyerekekkel” foglalkozom, s nem Vele. Dénes sok cuki videót készített a tömérdek cuki kölyök kutyáról. Igazi Cuki Diszkont van még az otthonában is, cuki gazdi, cuki kölykök, cuki Tima, cuki Tappancs, ez ám az igazi cukiságok.hu!!! Csatolom a linkeket, ahol a cuki videók elérhetők, ha egy kis cukiságra vágytok!

 

U-COO

Béla egy rendkívül kedves, ám korosabb eb. Megismerkedésünk idején Marcipánnal igen hamar összebarátkoztak. Az ugyan még büntetlen előéletű, de már többször fegyelmezésben részesített kutyusról először azt gondoltam, hogy csupán megélhetési bűnöző, de aztán kiderült, hogy gyógyíthatatlan kleptomániás. Ahogy korát tisztelve én nevezem őt „Béla bácsi” ugyanis lop. Esetenként a szabálysértési értékhatárt is túllépi. Különböző ehető, vagy szerinte ehető dolgokra követi el cselekményét. A védekezés vele szemben kizárólag a megelőzés lehet: minden ehető illetve szerinte ehető dolgot 150 centiméter magasságba kell elhelyezni. Evett ő már szaloncukrot papírral együtt, muffinpapírt muffin nélkül, de a kókuszkockát és a sajtos tallért is igen kedvelte, így aztán látogatása előtt „bélamentesítés” szükséges.

Béla gazdája kedvet kapott tőlem és Marcipántól és most már ők is velünk tanulnak a nagycsoportban a kiképzéseken. Béla bácsi igen lelkes tanítvány, s amíg gazdája a művészi fotókat készíti a csoporttársairól, addig ő levelező képzést kap, s önállóan tanul a többi kutyustól.

Béla bácsi, - elárulhatom - 8 éves korában kezdte el az iskolát, jó eredményeket produkált, s ma már – ahogy láthatjátok a fotókon is - a csibészkarra is ráfog.

Ez a történet ékes példája annak, hogy idősebb kutyával is el lehet kezdeni a kiképzést, kutya és gazdája nagy örömére; mert garantálom, hogy ha a Kutyaszerviz Kutyaiskolába járnak: mindketten élvezni fogják!

U-COO



 

 

süti beállítások módosítása