Béla egy rendkívül kedves, ám korosabb eb. Megismerkedésünk idején Marcipánnal igen hamar összebarátkoztak. Az ugyan még büntetlen előéletű, de már többször fegyelmezésben részesített kutyusról először azt gondoltam, hogy csupán megélhetési bűnöző, de aztán kiderült, hogy gyógyíthatatlan kleptomániás. Ahogy korát tisztelve én nevezem őt „Béla bácsi” ugyanis lop. Esetenként a szabálysértési értékhatárt is túllépi. Különböző ehető, vagy szerinte ehető dolgokra követi el cselekményét. A védekezés vele szemben kizárólag a megelőzés lehet: minden ehető illetve szerinte ehető dolgot 150 centiméter magasságba kell elhelyezni. Evett ő már szaloncukrot papírral együtt, muffinpapírt muffin nélkül, de a kókuszkockát és a sajtos tallért is igen kedvelte, így aztán látogatása előtt „bélamentesítés” szükséges.

Béla gazdája kedvet kapott tőlem és Marcipántól és most már ők is velünk tanulnak a nagycsoportban a kiképzéseken. Béla bácsi igen lelkes tanítvány, s amíg gazdája a művészi fotókat készíti a csoporttársairól, addig ő levelező képzést kap, s önállóan tanul a többi kutyustól.

Béla bácsi, - elárulhatom - 8 éves korában kezdte el az iskolát, jó eredményeket produkált, s ma már – ahogy láthatjátok a fotókon is - a csibészkarra is ráfog.

Ez a történet ékes példája annak, hogy idősebb kutyával is el lehet kezdeni a kiképzést, kutya és gazdája nagy örömére; mert garantálom, hogy ha a Kutyaszerviz Kutyaiskolába járnak: mindketten élvezni fogják!

U-COO



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr325229912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása