2013. október 19-én rendezték meg első alkalommal a székesfehérvári Halünnepet, s a szervezőktől meghívást kaptunk, hogy kutya-show-val is színesítsük a programokat.

Örömmel tettünk eleget a meghívásnak, s kivonultunk a bemutatócsapattal, hogy a népes közönséget ismét elkápráztassuk a Kutyaszerviz Kutyaiskola négylábú tanulói produkcióival.

A bemutatót megelőzően sok kedves gyermek és felnőtt is odajött barátkozni a kutyáinkhoz, akik persze szívesen gyűjtöttek be egy kis plusz simogatást és szeretgetést.

Knitlhofferné Pintér Anikó volt a "főkonferanszié" - aki egyébként okleveles kutyakiképző is egyben - személyében, egy hozzáértő szakember kommentálhatta a kíváncsi közönségnek, hogy mi is történik a pályán. A fegyelmező gyakorlatok és az ügyességi feladatok, is nagy sikert és tapsot arattak a nézők körében, azonban most is az őrző-védő bemutatónk vitte a pálmát.

Jack, Zsömi, Zápor, Dalma, Béla bácsi, Marcipán és Bömbi profi bemutatósokhoz méltóan, hibátlanul hajtották végre a feladatokat. Öröm volt nézni, hogy ámulnak az emberek Zápor cirkuszi mutatványnak is beillő külön show-ján, Bömbi apportírozásán és babakocsi őrzésén, ahogy szurkolnak Marcipánnak és Béla bácsinak a csibészelésnél, s lelkesen emelik tapsra a kezüket az akadálypálya nehézségeit is könnyedén leküzdő Dalmát - a repülő kutyát - látva.

Köszönjük a szervezőknek a meghívást, s a kedves közönségnek a tapsot és a biztatást!

Jövőre ismét találkozunk!

ezt.JPG

U-COO

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5936504218731932785?banner=pwa

Ma egy igen tiszteletreméltó, és nagyon kedves csoporttársunkról írok: Iványi  Gáborról és kutyájáról, a méltóságteljes magyar vizsláról Edéről:

Ede és Marcipán együtt kezdték a fegyelmező oktatásokat a Kutyaszerviz Kutyaiskolában ez előtt 4 évvel. Nagyon sok kedves és vicces emlékem van Edével kapcsolatban, aki sportot űzött abból, hogy Marcipán kutyámat homlokon vizelje, aki annyira örült nekem egy alkalommal, hogy szó szerint letepert a földre és nyakamtól a homlokomig "végigpuszilt". Ede több alkalommal előttünk ment a sorban, s folyton farokcsóválva követte Gábor gazda vezényszavait. Képzeljétek, amikor Edének levágták a farkát rövidebb méretűre, mert kis baleset érte, volt rajta egy méretes kötés. Marcipán fiam ezt a kötést plüssjátéknak nézte, s ahogy Ede haladt előttünk csóválva a bekötözött farkát, Marcipán ugyanarra a ritmusra forgatta a fejét, szemét kizárólag a kötésen tartva, én azon aggódtam, nehogy a kutyám egyszercsak ráugorjon, mozgó játéknak nézve szegény vizsla bekötözött farkát:-) 

Gábor bátyám a Kutyaszerviz csapatának legteljesebb egyetértésével kiérdemelte a "leghűségesebb kutyás" -nak járó Kupát, melyet ma ünnepélyes keretek között át is adott neki Knitlhoffer László kiképző, az egyesületünk elnöke. Kiérdemelte, mert nagyon kitartóan, és hűségesen járt hóban/fagyban, kemény mínuszokban is kiképzésre vidéki otthonából, kiérdemelte, mert egy műtétje után pár nappal már megjelent az órán. Soha nem adta fel, hogy Ede megtanuljon apportozni is, ami pedig nem volt egyszerű, de ma már vidáman, "füllobogtatva" szalad Szuszka apportfájáért, hogy aztán imádott gazdájához vihesse.

Az élénk, szeles természetű vizslakölyökből egy nagyon kedves, fegyelmezett kutya vált kitartó gazdája kezei között, aki nem keveset küzdött, hogy pontosan be tudja tartani a kiképzőnk útmutatásait.

Azt gondolom, hogy a Kutyaszerviz Kutyaiskola és Egyesület tagjai nevében is szólok, amikor tiszta szívből GRATULÁLOK e kedves Úrnak a teljesítményéhez, és mély elismeréssel tisztelgek az ő kitartása előtt!

kupa.JPG

U-COO

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5936482462624335009?banner=pwa&authkey=CLTrwKj4qdesiwE

Ma megint a saját tapasztalatomat osztom meg veletek, kedves olvasóim és csoporttársaim:

Marcipán kutyámnak július 17-én diganosztizáltak kezdődő athrozist és ínszalag-nyúlást a jobb mellső lábán,ami óriási fájdalommal járt a kutyámnak és sántított is tőle. Ma október 14-e van, és a Knitlhoffer László által javasolt állatorvosaink utasításait betartva, ma azt az örömhírt közölték, hogy NINCS szükség a műtétre!!!

El sem hiszitek, mekkora könnyebbség ezt tudnom, s azt tudnom, hogy van olyan állatorvos Székesfehérváron, aki lelkiismeretesen, állatbarát módon, a kutyus érzéseit, s érdekeit szem előtt tartva jár el, s kezeli a betegséget! Csak jót tudok e kis csapatról mondani: Dr. Latkovics Gyöngyi, dr. Rádonyi Péter és Rádonyi Mónika. Ők a Catdog Bt. csapata, akik vállvetve küzdenek házi kedvenceink egészsége megőrzése, vagy betegsége gyógyítása érdekében. Azért használok ily nagy szavakat, mert a saját bőrömön, - igen pénztárcámon is - tapasztaltam e maximális szakértelmet, jóindulatot és állatszeretetet. E szakértő csapat tanácsait követve, Marcipán kutyám gyógytornáját, injekcióit véghez víve, jutottam el a mai napon oda, hogy a kutyám orvosa kimondja, nem kell megműteni Marcipán lábát!!! Marcipán sportkutya, igazi élettel teli rakéta, akit nagyon nehéz "ágynyugalomba", vagy pihentetésre ösztökélni, szolgálja ez bár a saját érdekét (Lásd: Önjáró holdjáró cikket). Más forrásból - kutyás, Kutyaszervizes berkekből is - hallottam jó hírét a rendelőnek. Ez okból ragadtam ma billentyűzetet, hogy Őket javalljam jó szívvel minden kedves székesfehérvári kutyás barátomnak, ismerősömnek! 

Utóiratként megjegyezném, hogy Marcipán kutyám képességeit fitogtatva bemutattam Gyöngyi doktornőnek azt, hogy Marcipán kézjelre, szó nélkül fekszik és ül. Javasoltam neki, hogy próbálja meg ő is - tudva azt, hogy a kutyám Kutyaszerviz Kutyaiskolás révén biztosan teljesíteni fogja a kézjel-parancsot - s láss csodát, bámuljon a világ, Gyöngyi doktornő kézjelére teljesítette a vezényszót kiskutyám, annak ellenére, hogy ma két injekciót is beadott neki - hozzátenném még a történethez, hogy a tisztelt doktornő ennek nagyon megörült-)D

http://catdog.hu/

wzűűűű.jpg

Marcipán Gyógytornázik e fotón!

Keressétek bizalommal őket!

U-COO (Bóka Mónika)

süti beállítások módosítása