Ma meghívást kaptunk a Fejér Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthontól  kutyás bemutató tartására, az állatok világnapja alkalmából. Szíves örömest tettünk eleget, s bár az időpont  több csapattársnak - köztük nekem is - munkaidőbe ütközött, megoldottuk, hogy örömet szerezhessünk kis műsorunkkal a gyermekeknek. Igazán ideális körülmények között léptünk fel, csodás, rendezett füves pálya kellően nagy szépen gondozott terület állt a rendelkezésünkre, - ami az utóbbi bemutatóinkhoz képest luxus terepnek számított.

A lelkes közönség az iskola és gyermekotthon kis és nagyobb lakóiból a nevelőkből és tanáraikból tevődött össze, akik őszinte lelkesedéssel érdeklődtek kutyáink iránt.  A bemutató csoportunk négylábú tagjai: Zápor, az ősi magyar kutyafajta a Mudi képviseletében, Zsömi a legokosabb kutyának kikiáltott Malionis, Tima, a gyönyörű Német-juhász, Bömbi és Béla a két legszebb keverék kutyus, valamint Marcipánom a fekete-ezüst törpe schnauzer voltak.

A bemutató állt a fegyelmező gyakorlatokból, ebből láthatta a kedves közönségünk, hogy a kutyáink a gazdák minden mozdulatát, irányváltását és vezényszavait hűen követik, állt továbbá ügyességi gyakorlatokból, amit Zápor, Bömbi és Marcipán mutattak be különböző akadályokon, továbbá az őrző-védő feladatokból, amit Béla bácsi, Marcipán, Tima és Zsömi prezentáltak. Itt említeném meg kedves olvasóim, hogy Tima és gazdája Dénes első alkalommal vettek részt bemutatón, s bizony - a gyermekek kedves visszajelzését is hallva - profi eredménnyel zártak.

E kedves intézmény imádni való közönsége "Krisztián bácsi" felhívására, fegyelmezetten és  a balesetveszélyes helyzetet elkerülő magatartással nézte végig az előadást, amihez külön gratulálok. Ez azért is fontos, mert tartottunk már bemutatót úgy, hogy a helyben maradó kutyák előtt félig megevett zsíros kenyérrel a kezében rohant át egy kisgyermek, ami bizony igen csak veszélyes akkor, amikor a kutya mellett nincs ott a gazdája, hiszen a kutya az ösztöneire hallgat elsősorban, s ha az ínycsiklandó zsíros kenyér illata nem is hívja fel a figyelmét, a szaladó kisgyermek biztosan ugatásra - s  szélsőséges esetben akár támadásra - ingerli.  Fontos dolog, hogy a az állatok viselkedését ne emberiesítsük. Ők ösztönös lények, de épp ettől olyan csodálatosak! Amikor ez az említett eset megtörtént, én bizony izgultam, mert tudtam hogy Marcipán kutyám a futó kisgyerek látványát, legalábbis oda nem illő események értékeli és minimum megugatja, ha meg nem támadja...de ez akkor sem történt meg szerencsére.

Szóval és a nélkül, nagy dicséret illeti a kedves közönségünket, köszönettel tartozunk a meghívásért.

Köszönet továbbá a bemutató csapat minden tagjának: Erzsikének (Bömbi), Gittának (Béla bácsi), Dénesnek (Tima), hogy hét közben, munkaidőben is elhivatottan a Kutyaszerviz Sport Egyesület oszlopos tagjaiként e nagy sikerű bemutatóra szánták idejüket!

Malomvári Klára igazgatónőnek köszönjük a meghívást, s bármikor állunk rendelkezésére, ha kutyás programmal akarja színesíteni a tervezett rendezvényét!

U-COO


Fotóink:

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5930599315101904993?banner=pwa

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr95550461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása