Ma még kedvező időjárási és fényviszonyok mellett vettünk részt a hétközbeni kiképzésen Marcipánommal.

Sajnos neki kímélnie kell a lábát, illetve nekem kell kímélni őt, hogy kímélje a lábát, ezért csak a kiképzés felét csináltam végig vele, majd szünet után félreültem a kispadra. A többiek : Tima, Jolly, Béla bácsi és Jack szépen masíroztak a pályán, ahogy jó kadétekhez illik, jobbra át, balra át, hátraarc miegymás:-) Marcipán vagy elunta hogy engem őrizzen a padnál, vagy annyira túltengett benne a tudásszomj, hogy egyszerűen  fogta magát és odagaloppozott a kutyák sorába, beült gyönyörűen a sor végére, és várta, hogy a behívás gyakorlatnál ő következzen. Valószínűleg nem értette, hogy mi most éppen az ő lábát pihentetjük és nem csináljuk a kiképzést, csak megfigyelünk:-) Megesett rajta a szívem, hát elvégeztük a gyakorlatot, majd visszaparancsoltam őt a padhoz a többiek pedig tovább folytatták a fegyelmező kiképzést.

Ám az én kutyám nem állhatta szó nélkül a dolgot: beszaladt a pályára, és amikor elhangzott kiképzőnk -Laci - szájából a "fektetés!"- vezényszó, Marcipán a sor végére ment majd lefeküdt, nagyon mulatságos jelenet volt. Később ismét elkalandozott szimatolni, majd jött a kutyasor, ő újra beállt és az "ültetés" vezényszónak engedelmeskedve csodaszépen le is ült.

Kedves barátnőm mondott rá egy nagyon találó jelzőt: "Marcipán önjáró".

Azért írom ezt le nektek kedves olvasóim, hogy lássátok és csodálkozzatok rá arra, hogy milyen fantasztikus élmény is lehet az a kutyakiképző óra, amelyikre a kutya saját akaratából áll be a sorba, s fütyül arra, hogy neki pihentetnie kell a lábát, mert "híres sportkutya" lelkesen csinálni akarja a feladatokat.

A kis eminens prominens:-)

U-COO

2013.10.01.

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5929855197185711217?banner=pwa

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr365546518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása