U-COO 2010.10.24. 14:42

Szombati óra

A verőfényes hétvégi napon egy másik csoportba kaptunk meghívást. Örömmel elfogadtuk,  hiszen - ahogy a korábbi bejegyzésben is említettem - ráfért kiskutyámra a fegyelem gyakorlása. A vegyes csoport vidáman, lelkesedve kezdte el a kiképzést.

A behívások gyakorlása is sok örömet hozott, mert ebben az én kiskutyám is remekelt (a maga szintjén persze), ahogy Bömbi is, aki valóban iskolapélda-szerűen teljesítette ezt a feladatot.

A sok színes feladat közé ezen a napon is bekerült a tüzes gát. Lili és Katy egyaránt brillíroztak és az éber gazdák gondos figyelmének köszönhetően egyik csoporttársunk sem lett Hot Dog.

 

A videóban található képek itt elérhetőek.

U-COO 2010.10.24. 14:33

Tüzes akadály

Már kiképzőnk sem lenge öltözékben adja ki a vezényszavakat az órán...bár nem azért hozta ki a lángoló gátat, hogy befűtsön a pályán.:-))))) A kutyusok eleinte félve nézték a füstöslgő, lángoló botot, aztán néhány osztálytárs szépen átugrotta, melyet látva már a többiek is nagyon önbizalommal mentek neki az újdonságnak számító feladatnak.

A külföldi utunk miatt kihagyott pár alkalom, bizony meglátszott a kutyatársam fegyelmezetlenségén, de azért az óra vége felé már összerázódtunk újra és lelkesen teljesítettük a szlalomot is, s ahogy besötétedett, a feljövő telihold fényében ugrottuk át a lángoló gátat.

Fantasztikus élmény volt nézni (is) osztálytársaink teljesítményét, és maga az a folyamat is érdekes volt, mire rávettem kiskutyámat a lángok legyőzésére. Az oktatónk azt mondta, hogy ennél a feladatnál az a lényeg, hogy a kutya legyőzze a saját félelmét és bízzon magában annyira, hogy a lángoknak is nekimenjen. Persze ebben a feladatban is gyakorlat teszi a mestert. Tima fantasztikus profizmussal vette ezt az akadályt IS, míg Ede kicsit félénk volt, de gyorsan megjött az önbizalma.

Egy újabb tapasztalat, új feladat teljesítéséből fakadó sikerélménnyel térhetett haza kutya és gazda egyaránt.

Szulej 2010.10.22. 18:19

Lajka

Hívhatjuk Lajkának vagy Laikának és nevezhetjük eredeti nevén is  Лайка.

Tudjuk, hogy kedvencünket is igen sok mindenre rá tudjuk venni. Hosszú kiképzések árán, de akkor is rávehető nem csak a rosszalkodásra hanem kedvünkre valóra is, csakúgy mint Rooney az Manchester United csapatában maradásra

Történetünk szereplőjét egy sintér telepről vitték a rövid kiképzésre, hogy 1957-ben első élőlényként a világűrbe kerüljön, és neve örökre fennmaradjon.

A kiképzés mindössze a kabinban maradásra bezártsághoz szoktatásra terjedt ki. Ezt hámmal érték el, mint a képen is látszódik.

A testüket (igen, több kutya is részt vett a kiképzésen) ért terhelést centrifugával szimulálták, mint ahogy azt teszik ma is a pilótákkal.

A Szputnyik-2 "Cosmodog"-ra tett hatásairól előtte nem volt fogalmuk a kutatóknak, azonban a kísérlet után bizonyosságot nyert, hogy az SS-6 interkontinentális rakétával föld körüli pályára állított szerkezetben utazó élőlény képes elviselni a kilövés, gyorsulás és súlytalanság állapotát.

Itt visszakanyarodnék a pilóták teszteléséhez és a pilóták által használt eszközökhöz. Az mindenki számára ismert, hogy gyorsulási terhelést kompenzálják a pilótáknál G ruhával.

Azonban látattok már kutyáknak készült szkafandert élőben?

Döbbenetes!

 

 

 

 

 

 

 

 

A kép készült http://www.spacecentre.co.uk

 

kutyaszerviz 2010.10.21. 21:50

Fotók

A mai bejegyzésünkben kiképző által szakmai szempontok alapján válogatott fotókat osztunk meg, melyek a fotóra vagy ide kattintva lejátszhatóak ide kattintva pedig megnézhetőek.

 

süti beállítások módosítása