U-COO 2010.10.24. 14:33

Tüzes akadály

Már kiképzőnk sem lenge öltözékben adja ki a vezényszavakat az órán...bár nem azért hozta ki a lángoló gátat, hogy befűtsön a pályán.:-))))) A kutyusok eleinte félve nézték a füstöslgő, lángoló botot, aztán néhány osztálytárs szépen átugrotta, melyet látva már a többiek is nagyon önbizalommal mentek neki az újdonságnak számító feladatnak.

A külföldi utunk miatt kihagyott pár alkalom, bizony meglátszott a kutyatársam fegyelmezetlenségén, de azért az óra vége felé már összerázódtunk újra és lelkesen teljesítettük a szlalomot is, s ahogy besötétedett, a feljövő telihold fényében ugrottuk át a lángoló gátat.

Fantasztikus élmény volt nézni (is) osztálytársaink teljesítményét, és maga az a folyamat is érdekes volt, mire rávettem kiskutyámat a lángok legyőzésére. Az oktatónk azt mondta, hogy ennél a feladatnál az a lényeg, hogy a kutya legyőzze a saját félelmét és bízzon magában annyira, hogy a lángoknak is nekimenjen. Persze ebben a feladatban is gyakorlat teszi a mestert. Tima fantasztikus profizmussal vette ezt az akadályt IS, míg Ede kicsit félénk volt, de gyorsan megjött az önbizalma.

Egy újabb tapasztalat, új feladat teljesítéséből fakadó sikerélménnyel térhetett haza kutya és gazda egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr112395118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása