Szulej 2010.10.22. 18:19

Lajka

Hívhatjuk Lajkának vagy Laikának és nevezhetjük eredeti nevén is  Лайка.

Tudjuk, hogy kedvencünket is igen sok mindenre rá tudjuk venni. Hosszú kiképzések árán, de akkor is rávehető nem csak a rosszalkodásra hanem kedvünkre valóra is, csakúgy mint Rooney az Manchester United csapatában maradásra

Történetünk szereplőjét egy sintér telepről vitték a rövid kiképzésre, hogy 1957-ben első élőlényként a világűrbe kerüljön, és neve örökre fennmaradjon.

A kiképzés mindössze a kabinban maradásra bezártsághoz szoktatásra terjedt ki. Ezt hámmal érték el, mint a képen is látszódik.

A testüket (igen, több kutya is részt vett a kiképzésen) ért terhelést centrifugával szimulálták, mint ahogy azt teszik ma is a pilótákkal.

A Szputnyik-2 "Cosmodog"-ra tett hatásairól előtte nem volt fogalmuk a kutatóknak, azonban a kísérlet után bizonyosságot nyert, hogy az SS-6 interkontinentális rakétával föld körüli pályára állított szerkezetben utazó élőlény képes elviselni a kilövés, gyorsulás és súlytalanság állapotát.

Itt visszakanyarodnék a pilóták teszteléséhez és a pilóták által használt eszközökhöz. Az mindenki számára ismert, hogy gyorsulási terhelést kompenzálják a pilótáknál G ruhával.

Azonban látattok már kutyáknak készült szkafandert élőben?

Döbbenetes!

 

 

 

 

 

 

 

 

A kép készült http://www.spacecentre.co.uk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr522391469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása