Kutyaszerviz kirándulás a Waldez ranch-on  (https://www.facebook.com/WaldezRanch/info) :

A kutyaszerviz ( https://www.facebook.com/kutyaszerviz ) csapata közel 50 fővel és vagy 25  kutyával indult el vasárnap a reggeli órákban Csórra , - Vargha Laci - a Waldez ranch tulajdonosának meghívására egy igazi „kutyás szabadnap” eltöltésére május hónap utolsó vasárnapján a gyereknapon:-)

Az izgalmas programokat ígérő nap elé két- és négylábú csoporttársaink egyaránt nagy várakozással tekintettek. A csapat  egy része kisebb túrára indult a Csór községet körülölelő festői szépségű kelet- bakonyi vidék felfedezésére. A tikkasztó melegben több alkalommal tartottunk pihenőt és hidratáltuk magunkat és kutyáinkat is, így szerencsére senki nem lett rosszul a hőségtől. 

Idegenvezetőnk  Laci –https://www.facebook.com/WaldezRanch?fref=ts – által kiszemelt útvonalt bővelkedett látnivalókban, úgy a természeti képződmények, sziklák, szakadékok, mint a buja növényzettel szegélyezett erdei ösvényekben, s bizony néhány helyütt a panoráma is lenyűgőző volt.  A kb 8 kilométeres túrát követően a ranchra visszaérkezve az elcsigázott "sportolók" igyekeztek hűsíteni négylábú társaikat IS, akik  a rögtönzött tusolást követően új erőre kapva, felszabadultan játszottak az enyhet adó fák lombja alatt.  Marcipán-fiam egész nap a nőgyógyász szerepében tetszelgett, s nem szűnő lelkesedéssel, és bizony ifjakat is megszégyenítő kitartással udvarolt kiszemeltjének:-)

Imre, a mesterszakácsunk egy, már egy, a méreteiben is megdöbbentő bográcsban, bőséges mennyiségű, s mint gyakorló háziasszony Én magam bízvást állíthatom:" Kulinális" élményt nyújtó, ízletes sertéspörkölttel örvendeztette meg az éhes csapatot.

A fantasztikus ebédet követően újabb kedves meglepetésben volt részünk, miután kiderült, hogy a Knitlhoffer házaspárnak éppen május 25-én van a házassági évfordulója, amellett, hogy egyesületünk elnöke Laci a születésnapját is e napon ünnepli. Lacink egy hatalmas tortával kedveskedett imádott feleségének, Anikónak. 

A rögtönzött ünnepséget követően eljött az általam várva-várt lovasbemutató ideje is. Waldez Laci és Kata lóra pattantak; és amíg Kata pár kört tett paripájával, hogy bemelegedjenek a lovacska izmai, addig Waldez Laci röviden ismertette miről is szól valójában ez a bizonyos western-lovaglás, s mi is a feladata a lónak egy marhacsorda terelése során, hogyan tanítják meg arra, hogy a csordából a kiszemelt állatot leválassza és máshova terelje – természetesen lovasa segítségével. Kitért arra is, hogy sok hasonlóság van a ló tanításában  és a kutya kiképzésében is, mindkét esetben egyaránt fontos a kötődés, úgy a ló és lovasa, mint a kutya és gazdája között, ha ez megvan élvezetes és hatékony munkát tudunk végezni négylábú barátainkkal. 

Nemcsak az én legnagyobb sajnálatomra: az időjárás ekkor igen hirtelen közbeszólt, s nemvárt intenzitású égi "áldás" zúdult a nyakunkba, félbeszakítva az izgalmas lovas-bemutatót. Pillanatok alatt kellett fedél alá szaladnunk, ahol türelmetlenül vártuk az zápor végét. Sajnos azonban az eső nem csillapodott, így aztán mindenki hazafelé vette az irányt.

Megnyugodtam azonban, mert a búcsúzáskor a két Lacitól  ígéretet kaptam arra, hogy egyszer teljes egészében megtekinthetem ezt a bemutatót.

Beszámolóm végén köszönetet mondok Valdez Lacinak ( https://www.facebook.com/WaldezRanch?fref=ts ) a szíveslátásért és az idegenvezetésért, a Knitlhoffer-házaspárnak a szervezésért, továbbá Rusznák Imrének a kiemelkedően finom ebéd elkészítéséért, Kurinyecz Dénesnek ( https://www.facebook.com/cuki.diszkont?fref=ts ) a tányérok/poharak/evőeszközök és a díjnyertes pálinka biztosításáért.

 

Fotók (melyeket többen készítettünk, így a kronológiáért felelősséget nem vállalok) az alábbi linken elérhetők és letölthetők:

 https://plus.google.com/u/0/photos/102307834040745043520/albums/6017811364088697105

U-COO

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr316211014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása