2013.10.12. 06:32
Rózsa-féle sajtós rúd receptje
A múlt hétvégi bográcsoláskor mindannyian megkóstolhattuk az isteni sajtos rudat, amit Rózsa sütött nekünk, most elküldte a receptjét, közzé teszem mindenki nagy örömére:
25 dkg hideg margarint és 25 dkg lisztet összemorzsolok (mint a linzer tésztánál), majd összegyúrom 1-1,5 dkg sóval és 25 dkg túróval. Tégla alakúra formázom, és folpackba csomagolva egy éjszakát pihentetem legalább. Többet is lehet, sőt fagyasztható is.
Másnap lisztezett deszkán 2-3 mm-re kinyújtom, derelyeszaggatóval felvágom, megkenem felvert egész tojással, szükségesetén még sózom, és reszelt sajttal megszórom. 200°C-os sütőben sül, a kívánt szín eléréséig.
2 ilyen adagból 3 nagy tepsi lesz.
Jó sütögetést!
Rózsa
U-COO
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.