U-COO 2014.02.23. 19:10

A szerzőről

2010 nyarán kezdtem el Marcipán nevű törpe schnauzer kiskutyámmal kutyakiképzésre járni, és beleszerettem a kutyás sportokba, s a kutyával való foglalkozásom sikerei mai napig is nagy örömet okoznak. Hobbimmá vált kiskutyám kiképzése,  fegyelemre, ügyességi gyakorlatokra, vicces trükkökre tanítása. A kutyaszerviz blog eredeti rendeltetése az volt, hogy dokumentáljam Marcipán fejlődését, kedvtelésből töltöttem fel tartalommal. Az idő múlásával nagy örömömre szolgált az olvasói táborom növekedése, és dícsérő visszajelzések arra sarkalltak, hogy folytassam az írást, megosszam saját tapasztalataimat, megemlékezést írjak a Kutyaszerviz Kutyaiskola által tartott kutyás bemutatók sikereiről.

 Bóka Mónika

blogfoto.jpg

U-COO 2014.02.23. 17:15

Vélemény

Egyik nap értetlenkedve megkérdezték tőlem,hogy miért pazarlom a szeretetemet, időmet egy kutyára, miért nem inkább emberi kapcsolatokat építek és oda koncentrálom a szeretetemet.

Olvastam egy cikket : http://mta.hu/viii_osztaly_hirei/a-kutyak-szocialis-viselkedesenek-genetikai-hattere-133399/ , amelyben többek között azt írták, hogy a kutya azért is olyan kedvelt háziállat, mert csordultig van az úgynevezett „szeretethormonnal” vagyis az ő szeretete nem tud „kihűlni”, s mivel az állatok nem tudnak hazudni vagy átverni a másikat…így megbántani sem tudják gazdájukat.

Végső soron a válaszom a kérdésre az volt, hogy nem pazarlás, ha  szeretsz egy állatot, mert természetesen nem úgy szereted, mint egy embertársadat, vagy a párodat. A kutyámba vetett szeretetem kamatostul megtérül, naponta visszakapom tőle. Odaadóan dolgozik a kiképzésen is, csakhogy én,a gazda örüljek. Szerencsém van Marcipánnal, vagy a cikk olvasása után már lehet hogy ez genetikai kód nála, de nagyon könnyen és szívesen tanul, és nem tehernek érzi a kiképzést, hanem kifejezetten élvezi és amit a kis testi adottságai megengednek, mindent meg tud tanulni, ez pedig igen élvezetessé teszi a vele való foglalkozást, hiszen sikerélmények tömkelege ér egy-egy órán a kiskutyám tehetsége miatt.

Végezetül hadd idézzem egy kedves, és általam nagyra tartott csoporttársam: Andrea véleményét, aki ugyancsak eltökélt, felelős kutyatartó. Andrea azt mondta, hogy neki azért is nagy élmény a Kutyaszerviz Kutyaiskola óráján részt venni, mert az emberek, a közeg is más, mint az átlag, hiszen már maga az a tény, hogy ha valaki vállal egy kutyát és veszi a fáradságot és eljár vele tanulni - mert a gazdi is tanul - a kiképzésre, tiszteletet ébresztő magatartás. Egyetértettem vele, és szívből gratuláltam neki és és lányának - Dorinának is - ahhoz az eredményhez, amit a szemem láttára értek el, pár hónap alatt kutyáikkal. 

U-COO

 

 

 

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5983155020988245217?banner=pwa

 

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5983157831791599201?banner=pwa

süti beállítások módosítása