Azt gondolom néhány varacskos disznó igencsak élvezte volna a kiképző pálya mai állapotát...nemkülönben élvezték ezt kutyáink is:-)

A vasárnap kora délutáni kiképzés némi esővel indult, s időközben hol elállt az égi áldás, hol szaporán hullott reánk:-)

Ám ezt leszámítva,vagy éppen ennek ellenére - 12 kutyus és gazdái végigcsinálták a dagonyás kiképzést:-) A rendkívül jó hangulatú órán minden gazdi és kutya kellően sáros lett:-)

U-COO

Fotók:

https://picasaweb.google.com/101748669037477848161/2014Februar9

U-COO 2014.02.09. 16:56

Gondolatok

Miért jó ha van kutyád? A múlt héten megtapasztaltuk Marcipánommal a tél vasfogát. Amikor kora hajnalban a kemény mínusz fokkal és ónos esővel nehezített időjárásban sötétben, álommanóval a szemeimen le kellett vinnem Marcipánt egészségügyi sétájára....hát nem ráztam az öklöm lelkesedésemben. Azonban a következő történt: kiskutyám 4 lába 5 felé csúszott a tükörsimára fagyott talajon, a kajla, összerendezetlen mozgását figyelve mosolyra szaladt a szám, majd ahogy azt figyeltem, hogyan próbál szaladni a parkban, miközben kifarol és métereket csúszik a jégen... azt hallgattam, ahogy a parkolóban az emberek szitkozódnak miközben az autójuk szélvédőjéről próbálják a keményre fagyott ónos esőt lekaparni, vagy azt mondják egymásnak "cudar idő van, nem szeretem"....én azon kaptam magam, hogy kacagok. Kacagtam, mert a négylábú társam a híres Bálsoj Balett-et meghazudtolva pa-dö-dö-zött, a jeges parkban és felettébb élvezte! Ekkor álommanó is eltűnt a szemeimről, s máris vidáman indult  a reggelem a bosszantó akadályokkal teli időjárásban is!

Miért jó kutyaiskolába járni? Erre a kérdésre a választ sokáig sorolhatnám. Amit kiemelnék, az a számomra legfontosabb dolog: a sikerélmény, amikor a kutyád megtanulja a gyakorlatot és tudod azt, hogy tőled és Érted tanulta meg! Ezen kívül olyan kedves és őszinte emberekkel hoz össze egy-egy kiképzés, akikkel sehol máshol nem találkozhatsz. Látod, ahogy a csoporttársad kutyája fejlődik, és a múlt órán elrontott gyakorlatot ma már iskolapélda-szerűen hajtja végre,s vele együtt örülsz a sikernek...Látod, ahogy a kutyák boldogan és felszabadultan játszanak egymással a szünetben, elkönyvelheted magadnak, hogy ma is tettél a kutyádért valamit, hogy boldogabb élete legyen,s a kutya-gazdi kapcsolat szálai erős kötéllé fonódnak...

U-COO

20140129_182609.jpg

süti beállítások módosítása