U-COO 2013.11.23. 13:07

The Cotton Eye Joe

A főnök:

(Kéretik zenével együtt nevetni a fotón:-)

https://www.youtube.com/watch?v=_YuJZzuHDf8

a főnök.JPG

U-COO feat Gitta

A mai kiképzés több szempontból is "fantasztikus" volt. Egyrészről csoporttársaim kutyái - ahogy az enyém is- eléggé szétszórtak voltak, "túl voltak pörögve", élvezték a szabadságot, a jó barátokat és az egymással való játékot. Nehezen, de azért kordában tartottuk ebeinket, s egy-egy alkalommal siker koronázta erőfeszítéseinket a gyakorlatok során. Külön szertartás az, amikor odaérünk a pályára, s érkeznek az osztálytársaink minden kutya üdvözli a másikat, s a kutyák is üdvözölnek minden jelenlévő gazdát, szeretettel, farokcsóválással, némi plusz dögönyözést begyűjtve. Ebben Ede - a vizsla - és Marcipánom a legsikeresebb:-) 

Edéről még szólnék pár szót, mert ma nagyot alakított. Azt tudni kell róla, hogy a kék vérű vizsla bizony nemigazán akarta szájába venni a "céges" apportfát, s igen nehéz volt őt rávenni arra, hogy egyáltalán valami hasonlót csináljon az apportírozáshoz. Viszont, Szuszka apportfájáért valamiért megveszik ez csodálatos eb, s ez kellő motivációt jelentett számára, hogy "más" apportfáját visszahozhatja a gazdinak, példaszerűen hajtotta végre Szuszka apportfájával a gyakorlatot:-)- ki tudja miért...talán Ede el tudná csaholni:-)

Nagyon kedves osztálytársam egyik gazdája Erzsike is szót érdemel e cikkben, hiszen a Kutyaszerviz hivatalos fotósa átadta részére az érzékeny fényképezőgépet, aki mint korábban több bemutató alkalmával, most is fantasztikusan jó fényképeket készített, míg Gitta Béla bácsit oktatta. Erzsébet nap nemrégiben volt, ezúton is szeretném őt sok szeretettel felköszönteni névnapja alkalmából!:-)

Jolly gyönyörűen ugrotta a kétszer olyan hosszú akadálysort, sőt visszafelé is végigment rajta, gazdája - Csilla -nagy örömére. 

Béla bácsi behívás-gyakorlata nem poén most már, mert a 9 éves veterán diák, olyan okos, hogy megtanulta a szabályszerű végrehajtást és ezt ma be is mutatta. Döbbenet ez a kutya, 8 évesen azaz 1 éve kezdte a kiképzést, és ma már szabályszerűen végrehajtja a behívás -gyakorlatot! 
Gratulálunk gazdája kitartásához!

A 10.00 órás csoport nagy létszáma még engem is meglepett, örömmel konstatáltam a sok kedves ismerős jelenlétét, akik ugyanolyan lelkesedéssel vetették be magukat a kiképzés örömeibe, mint anno én, mikor még kezdő voltam Marcipánnal. Öröm volt nézni, ahogy ez a 14 kutya és gazdája egyszerre fordul, megáll, s lépés-sebességet vált. A látvány "fantasztikus" volt kívülről nézve, a hibák pedig természetesek, ebből fognak a kutyák és gazdáik is sokat tanulni.

Hazafele jövet az autóban említettem is Gitta-barátnőmnek, hogy "nevetőizom-lázam" lett, olyan rendkívüli módon jól éreztem magam ma is. 

A legjobb csapat a Kutyaszerviz csapata!

U-COO

fotók az alábbi linken láthatók és letölthetők: 

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5949396179217731281?banner=pwa

U-COO 2013.11.18. 16:33

Novemberi vasárnap

Egy kedves csoporttársunk Laci (Jack Sparrow kapitány gazdája) javaslatára úgy kezdeném a mai bejegyzésemet, hogy: Egy napfényes novemberi vasárnap délutánon .... minden előzetes becslést túlszárnyalva sokan jelentkeztünk a kiképzésre.

Szép hosszú sort alkotva mendegéltünk a kutyáinkkal a kiképzőnk utasításait követve. Én valahol középen voltam Marcipánnal és jó érzés töltött el, mikor egyszerre ez a sok kutya és gazdi megindul,..ez rejt magában valami nagyszerűséget, összetartozás érzést, és egyszersmind lelkesítően hatott rám (is). Kutya és gazdája összhangja ilyenkor látható és érezhető a legjobban: egyszerre lépünk, egyszerre fordulunk, majd megállunk, lassítunk, gyorsítunk. Olyan, mint a tánc, ahol szintén fontos a partnerek közötti összhang...

Fotók az alábbi linken elérhetők és letölthetők:

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5947599298710573665?banner=pwa

U-COO

süti beállítások módosítása