A szombati kiképzésen - az éjszakai zivatar ellenére - szép számmal megjelentünk, rég nem látott kedves csoporttársak is csatlakoztak hozzánk! Mivel Marcipán sportolónak kímélni kell a kis lábát, ezért csak a felét csináltuk végig, s így láthattam csoporttársaink fejlődését. Ede például lelkesen apportíroz Szuszka apport fájával:l-), Béla bácsi nagyon sokat fejlődött, gyönyörűen halad láb mellett, és a behívás végrehajtása is oktávokkal jobb. Bömbi a mindig profi szőrmók is fegyelmezett volt végig, Jolly is lelkesen rohan az apport fáért gazdája vezényszavára, s Zénó és Szuszka is nem lankadó figyelemmel voltak gazdáik iránt. Egyszóval: szuper volt!

A most is - mint mindig - vidám hangulatú kiképzésen remek fotók is születtek nézzétek:

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5933790105241734929?banner=pwa

U-COO

IMG 9584

A múlt hétvégi bográcsoláskor mindannyian megkóstolhattuk az isteni sajtos rudat, amit Rózsa sütött nekünk, most elküldte a receptjét, közzé teszem mindenki nagy örömére:

25 dkg hideg margarint és 25 dkg lisztet összemorzsolok (mint a linzer tésztánál), majd összegyúrom 1-1,5 dkg sóval és 25 dkg túróval. Tégla alakúra formázom, és folpackba csomagolva egy éjszakát pihentetem legalább. Többet is lehet, sőt fagyasztható is.
Másnap lisztezett deszkán 2-3 mm-re kinyújtom, derelyeszaggatóval felvágom, megkenem felvert egész tojással, szükségesetén még sózom, és reszelt sajttal megszórom. 200°C-os sütőben sül, a kívánt szín eléréséig.
2 ilyen adagból 3 nagy tepsi lesz.

Jó sütögetést!
Rózsa

11.jpg

U-COO

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5932466078277800209?banner=pwa

IMG 9403

U-COO 2013.10.08. 20:20

"Mind így kezdtük"

Ma egy kicsit magamról/magunkról írok Marcipánnal. Ezt az ihlette, hogy egy nagyon kedves házaspár csatlakozott a Kutyaszerviz iskolájához és egyelőre egyéni képzésen vesznek részt kutyájukkal Fletóval. Alkalmam nyílt egy kis időt végignézni az ő kiképzésük idejéből, s láttam azokat a hibákat, azokat a baklövéseket, amelyeket én magam is elkövettem anno Marcipánnal, amikor elkezdtük a kiképzést. Ugyanazt a csalódottságot éreztem, ahogy láttam, hogy a kutyám a kiképző Laci kezében teljesen tökéletesen végrehajtja a feladatot és én hiába küzdök vele a póráz okozta vízhólyagos kezeimmel, és koncentrálok a megfelelő pórázkezelésre, a vezényszó pontos időbeli kiadására stb... Ahogy egy kedves csoporttársunk Laci (Jack gazdája) nagyon találóan megjegyezte "Mind így kezdtük". 

Bizony így. Nem is gondoltam volna ez előtt 3,5 évvel én magam sem, hogy egy szobakutya, egy törpe schnauzer (aki valljuk be nem kifejezetten német-juhász-szerű adottságokkal rendelkezik, -bár a genetikáját tekintve ugyanúgy munkakutya) valaha egyszer ilyen sikert arat e kedves házaspár szemében, hogy őszinte csodálattal gratulálnak a teljesítményéhez.

Ha olvassák ezt a bejegyzést, azt tudom nekik javallani, hogy - mivel a Legjobb helyre hozták Fletót tanulni, és a város legkitartóbb, leglelkiismeretesebb és leghozzáértőbb szakembere tanítja őket - minden szavát vegyék szentírásnak, próbálják meg leutánozni a pórázkezelést és fogadják meg tanácsait. Ha ezt teszik olyan sikerélményben lehet részük egy idő után, mint nekem volt ma a tőlük kapott gratulációt fogadva, ami igencsak felemelő érzés:-) Ezt én nem magamnak köszönhetem, és nem a kutyámnak, ezt mi a kutyámmal Knitlhoffer László kutyakiképzőnek köszönhetjük, hogy ő sem adta fel, mikor "bénáztam", vagy a kutyám nem úgy reagált, ahogy vártuk, ő sosem adta fel, ami engem arra ösztökélt, hogy én se adjam fel. S lám: van egy apró, 7 kilogrammos lakásban tartott kiskutyám, aki (igenis aki) minden feladatot meg tud csinálni, amit egy munkakutyától elvárnának. S éppen ez Marcipánban a csodálatos, hogy tőle senki nem azt várja, hogy ügyes legyen, hogy szabályosan üljön, hogy csibész kart fogjon, fürkész sátor előtt jelezzen, vagy halált megvető bátorsággal törjön előre akkor is ha ostor csattog a kis pofája előtt. Tőle annyit vár csupán a "közönség", hogy cuki, édes, barátságos "simogatnivaló szőrmegombóc" legyen. Nos, van egy hírem: Marcipán túlteljesített!

blogra6.jpg


U-COO

süti beállítások módosítása