U-COO 2013.10.06. 11:39

Suli buli 2013.10.05.

A Kutyaszerviz Kutyakiképző Iskola közös bográcsolásra invitálta kedves csoporttársainkat. Nagy örömömre sokan eljöttek, hogy velünk töltsenek egy kellemes szabadtéri, kora őszi napot!

Két fogás készült: Elnök úr főzte a csirkepörköltet, jómagam  pedig a tojásos-kolbászos lecsót. A főzés folyamata közben lelkes segítő kezet kaptunk Lacival: Pisti még a lecsómat is megkeverte egy-két alkalommal, pedig ő még az illatát se bírja elviselni:-) A csirkepörköltett pedig Csilla csoporttársunk nem kedveli, ezért aztán kedvére válogathatott mindenki a két finom fogás között {bevallom én mindegyikből ettem:-)}.

Béla bácsi, Tima húgom és Marcipán fiam, és Bömbi menyasszony is boldogan, lobogó fülekkel szaladgáltak a ránkmosolygó szelíd napsugarak aranyló fényében.

A fotókat nézve, ti is láthatjátok, nem csupán az őszi Nap fáradt sugara pásztázott gyöngéd mosollyal a kiképző pályánkra:

minden kedves csoporttársunk arcán vidám mosoly át,

s őszintén remélem sokáig emelgetjük még e pazar lakomát!

U-COO

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5931507243755673409/5931507245173704066?banner=pwa&pid=5931507245173704066&oid=101748669037477848161

Ma meghívást kaptunk a Fejér Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthontól  kutyás bemutató tartására, az állatok világnapja alkalmából. Szíves örömest tettünk eleget, s bár az időpont  több csapattársnak - köztük nekem is - munkaidőbe ütközött, megoldottuk, hogy örömet szerezhessünk kis műsorunkkal a gyermekeknek. Igazán ideális körülmények között léptünk fel, csodás, rendezett füves pálya kellően nagy szépen gondozott terület állt a rendelkezésünkre, - ami az utóbbi bemutatóinkhoz képest luxus terepnek számított.

A lelkes közönség az iskola és gyermekotthon kis és nagyobb lakóiból a nevelőkből és tanáraikból tevődött össze, akik őszinte lelkesedéssel érdeklődtek kutyáink iránt.  A bemutató csoportunk négylábú tagjai: Zápor, az ősi magyar kutyafajta a Mudi képviseletében, Zsömi a legokosabb kutyának kikiáltott Malionis, Tima, a gyönyörű Német-juhász, Bömbi és Béla a két legszebb keverék kutyus, valamint Marcipánom a fekete-ezüst törpe schnauzer voltak.

A bemutató állt a fegyelmező gyakorlatokból, ebből láthatta a kedves közönségünk, hogy a kutyáink a gazdák minden mozdulatát, irányváltását és vezényszavait hűen követik, állt továbbá ügyességi gyakorlatokból, amit Zápor, Bömbi és Marcipán mutattak be különböző akadályokon, továbbá az őrző-védő feladatokból, amit Béla bácsi, Marcipán, Tima és Zsömi prezentáltak. Itt említeném meg kedves olvasóim, hogy Tima és gazdája Dénes első alkalommal vettek részt bemutatón, s bizony - a gyermekek kedves visszajelzését is hallva - profi eredménnyel zártak.

E kedves intézmény imádni való közönsége "Krisztián bácsi" felhívására, fegyelmezetten és  a balesetveszélyes helyzetet elkerülő magatartással nézte végig az előadást, amihez külön gratulálok. Ez azért is fontos, mert tartottunk már bemutatót úgy, hogy a helyben maradó kutyák előtt félig megevett zsíros kenyérrel a kezében rohant át egy kisgyermek, ami bizony igen csak veszélyes akkor, amikor a kutya mellett nincs ott a gazdája, hiszen a kutya az ösztöneire hallgat elsősorban, s ha az ínycsiklandó zsíros kenyér illata nem is hívja fel a figyelmét, a szaladó kisgyermek biztosan ugatásra - s  szélsőséges esetben akár támadásra - ingerli.  Fontos dolog, hogy a az állatok viselkedését ne emberiesítsük. Ők ösztönös lények, de épp ettől olyan csodálatosak! Amikor ez az említett eset megtörtént, én bizony izgultam, mert tudtam hogy Marcipán kutyám a futó kisgyerek látványát, legalábbis oda nem illő események értékeli és minimum megugatja, ha meg nem támadja...de ez akkor sem történt meg szerencsére.

Szóval és a nélkül, nagy dicséret illeti a kedves közönségünket, köszönettel tartozunk a meghívásért.

Köszönet továbbá a bemutató csapat minden tagjának: Erzsikének (Bömbi), Gittának (Béla bácsi), Dénesnek (Tima), hogy hét közben, munkaidőben is elhivatottan a Kutyaszerviz Sport Egyesület oszlopos tagjaiként e nagy sikerű bemutatóra szánták idejüket!

Malomvári Klára igazgatónőnek köszönjük a meghívást, s bármikor állunk rendelkezésére, ha kutyás programmal akarja színesíteni a tervezett rendezvényét!

U-COO


Fotóink:

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5930599315101904993?banner=pwa

Ma még kedvező időjárási és fényviszonyok mellett vettünk részt a hétközbeni kiképzésen Marcipánommal.

Sajnos neki kímélnie kell a lábát, illetve nekem kell kímélni őt, hogy kímélje a lábát, ezért csak a kiképzés felét csináltam végig vele, majd szünet után félreültem a kispadra. A többiek : Tima, Jolly, Béla bácsi és Jack szépen masíroztak a pályán, ahogy jó kadétekhez illik, jobbra át, balra át, hátraarc miegymás:-) Marcipán vagy elunta hogy engem őrizzen a padnál, vagy annyira túltengett benne a tudásszomj, hogy egyszerűen  fogta magát és odagaloppozott a kutyák sorába, beült gyönyörűen a sor végére, és várta, hogy a behívás gyakorlatnál ő következzen. Valószínűleg nem értette, hogy mi most éppen az ő lábát pihentetjük és nem csináljuk a kiképzést, csak megfigyelünk:-) Megesett rajta a szívem, hát elvégeztük a gyakorlatot, majd visszaparancsoltam őt a padhoz a többiek pedig tovább folytatták a fegyelmező kiképzést.

Ám az én kutyám nem állhatta szó nélkül a dolgot: beszaladt a pályára, és amikor elhangzott kiképzőnk -Laci - szájából a "fektetés!"- vezényszó, Marcipán a sor végére ment majd lefeküdt, nagyon mulatságos jelenet volt. Később ismét elkalandozott szimatolni, majd jött a kutyasor, ő újra beállt és az "ültetés" vezényszónak engedelmeskedve csodaszépen le is ült.

Kedves barátnőm mondott rá egy nagyon találó jelzőt: "Marcipán önjáró".

Azért írom ezt le nektek kedves olvasóim, hogy lássátok és csodálkozzatok rá arra, hogy milyen fantasztikus élmény is lehet az a kutyakiképző óra, amelyikre a kutya saját akaratából áll be a sorba, s fütyül arra, hogy neki pihentetnie kell a lábát, mert "híres sportkutya" lelkesen csinálni akarja a feladatokat.

A kis eminens prominens:-)

U-COO

2013.10.01.

https://plus.google.com/photos/101748669037477848161/albums/5929855197185711217?banner=pwa

süti beállítások módosítása