Júliusban megalakult Székesfehérvár hírnevét is (nemcsak kutyás berkekben) öregbíteni hivatott újabb kutyabarát civil szerveződés: a Kutyaszerviz Kutyakiképző Rekreációs és Sport Egyesület (Kutyaszerviz SE).

Az egyesület elnöke Knitlhoffer László a nagy múltú kutyakiképző szakember, aki 1981-óta foglalkozik kutyakiképzéssel. Majd’ tíz éve a MEOE Székesfehérvári szervezetének kutyaiskoláját is vezette, s ő valósította meg a térségben elsőként a kutyapanzió intézményét; emellett a mai napig a székesfehérvári HEROSZ állatmenhely felkérésére „kezelhetetlen” kutyákat nevel át.

Knitlhoffer László elmondta, célja a gazda tudatossá válása, a harmonikus kutya-gazda kapcsolat, a problémamentes együttélés kialakítása. Nem is hisszük, milyen fontos ez a mai modern, rohanó, stresszes világunkban, a kutyákat is rengeteg különböző inger éri, amiket le kell tudni kezelnie a megfelelő viselkedéssel. Az elvárt magatartás tanúsítása nemcsak a gazda és a környezet számára fontos, hanem a kutyának is. Az a kutya, amelyik tisztában van a helyével és elsajátította a „civilizált” magatartásformákat sokkal boldogabb és nyugodtabb életet tud élni.

Az egyesület célul tűzte ki ugyanakkor a gazdák elméleti és gyakorlati képzése mellett a kulturált, tudatos és helyes kutyatartás írott és íratlan szabályainak széles körben való megismertetését, népszerűsítését, nevelve a kutyás közösségi életre. A tagok rendkívül fontosnak tartják az ember és a természet kapcsolatának erősítését, a környezet éstermészet védelmét, kutyás sport és turisztikai tevékenységen keresztül, kiemelt figyelemmel az Állatvédelmi Törvény szabályozására.

Az újonnan megalakult Egyesület lelkes tagjai mindannyian boldog kutyatulajdonosok, s az ebek is csoporttársak a kiképzéseken. A számos különböző kutyafajta, fajtiszta és keverék nebuló is rendszeresen részt vesz az órákon, melyeket egy blogban dokumentálnak, amely az egyesület honlapjáról is elérhető KutyaszervizSE.hu , látható itt kistestű és óriás, fiatalabb és idősebb kutyus is.

Biztosra veszem, hogy Knitlhoffer László hű marad jelmondatához, miszerint:

„ Számomra alapelv, hogy minden kutya egyformán fontos, ezért megkülönböztetés nélkül igyekszem az egyed képességei szerint a maximumot kihozni a kutyákból.”

Szöveg: Bóka Mónika

Az elmúlt két hétben ismét változások történtek az iskolában! Új agility akadályok kerültek felavatásra! Ezt a sportot kedvelő kutyusok és gazdáik nagy örömmel vetették bele magukat a gyakorlásba! 

A szerdai foglalkozáson betoppant egy apróság, aki még „bölcsődés” korban van, egy 3 hónapos német juhászkutya. Azonnal nagy sikere lett a gazdák között. Mindenki a csöppséget szerette volna babusgatni.

DSCF2359

süti beállítások módosítása