U-COO 2010.10.01. 08:12

Hűvös idő

....A fellegek vonulnak az égen, élénk a szél, délután 2 óra és megint erõsen beborult az ég. Már azon izgulok, nehogy essen az esõ, tudjunk menni kutyakiképzésre.

Ma az ég csatornái megkíméltek minket nedves terméküktõl, s hiánytalan létszámban megjelentünk az órán

A fordulatos órán most sem unatkozott a résztvevõ ugyebár - egy új kutya, legyen az bármilyen nemû is – mindig próbatétel elé állítja a nebulókat. Némi hadakozás, erõteljesebb hangvételû fegyelmezés után azonban csak összeállt a „tornasor”, s katonásan gyakorlatoztunk a hûvös alkonyatban 

A pálya különleges idõjárási adottságokkal is rendelkezik: nyáron borzasztó a hõség, õsszel pedig borzongató a hûs szellõ. A leszálló ködben még a lehelet is látszik. A lelkes gazdik a fél ruhatárukat magukon hordva végzik a gyakorlatokat.

Kiképzõ tisztünk tûzrõl pattant, forróvérû mivoltát fitogtatva egy szál rövid ujjú pólóban vezényel végig az órán, néha kissé idegesen túr a hajába, ha pár kutyus a helyben maradás helyett inkább az útra kelést választja:-)

A sorakozás még csak-csak sikerül egysorba, a láb mellett haladás a „Jobbra át!, „Balra át! –vezényszavak különbözõ irányba történõ végrehajtása a párhuzamosan ültetett, öles fák között, bizony ismételt frizura-igazításra készteti tanárunkat…

 

Az akadályugrás az egyik –de nem az egyetlen - látványos feladat az órákon. A „prémiumkategóriás” ebek lelkesen ugrálnak karikát, „kerítés-szimulátort”, kábeldobot és palánkot. Bizony felemelõ érzés látni, hogy az egykor legyõzhetetlen akadályt mára „csont nélkül” veszi a kutya.Minden óra fantasztikus élmény és remek kikapcsolódás kutyának, gazdának, nézõnek egyaránt, s nem utolsó sorban szorosabbra fûzi a gazda-kutya kapcsolatot is mindannyiunk megelégedésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr552336300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása