Külső írónktól a mai bejegyzésünk


Tegnap délután megérkezett.

Bejelentve de mégis  hirtelen.  Milyen jó visszagondolni a nyári foglalkozásokra. Mennyit tanultunk kutya is gazdája is. A helybenmaradást, az ülve- és fekve helybenmaradást, aztán az egyik legnehezebb gyakorlat az állva helybenmaradás is realizálódott. Sok új ismeretség, sőt barátság kötődött a forró napokon kutyák és kutyatulajdonosok között az órákon. Hálás vagyok mesteremnek a türelemért, a lelkiismeretes törődésért, a nem jól végrehajtott gyakorlatok után is rendületlenül bíztató és tanító szavaiért. Kistestű és nagytestű kutyák barátkoztak itt össze, s a gazdák között is az órák idején is túlnyúló hosszú beszélgetések, közös séták gazdagították a nyári élmények sorát. A mindig vidám hangulatú kiképzéseket a mérhetetlen mennyiségű szúnyogok sorozatos és kitartó támadásai sem tudták elrontani. A kitartó gazda jutalma, a bámulatosan jólnevelt kutya, s a kutya jutalma a hozzáértő gazda lett. Ma már akadálypályán is tanulunk és az örző-védő munkát is megkezdtük. Micsoda haladás!!! Álmomban sem mertem volna ilyen teljesítményt remélni kölyökkutyámtól... Hiába állt be az ősz, lelkesedésem - s azt gondolom a kutyám nevében is beszélhetek - nem lankadt. Hosszú út áll még előttünk, de ilyen mester alatt a tanítványok gyorsan formálódnak maguk is mesterré.

U.i.: Mindenkinek ajánlom, hogy tapasztalja meg ezt a remek kikapcsolódást, hasznos időtöltést, és bízvást remélhet új ismeretségeket, barátságokat, s nem utolsó sorban jobban meg fogja érteni saját kutyáját is.

 Júliusi képek

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaszerviz.blog.hu/api/trackback/id/tr712256041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása